tirsdag 2. september 2014

Utprøving av Touch Skjermer.


 

 

I barnehagen vår har vi fått oss to store, fine touch skjermer . Disse skjermene er en pc i seg selv, og står inne på datarommet vårt på storavdelingen, og på allrommet på lilleavdelingen.  Vi har funnet frem diverse nettsider som passer for barnehagebarn, og latt barna prøve seg frem.

Når vi får nytt utstyr her i barnehagen vår, lar vi ofte barna få teste ut, og finne ut hvordan ting funker, med oppsyn og hjelp av de voksne. Barna sitter på mye kompetanse, og så er de ikke redd for å prøve seg frem. De har ikke i seg tanken om at noe kan bli ødelagt hvis de plutselig trykker feil, som mange voksne har. I de nye skjermene våre ligger Windows 8 inne som operativsystem, for oss voksne er dette helt nytt, og noe vi litt etter litt blir vant med.

Det programmet barna har testet mest ut til nå er «Salaby». Inne på «Salaby» ligger det forskjellige læringsaktiviteter for barnehagebarn, og barna våre klarer fint å orientere seg frem og tilbake på denne siden. Det at de får bruke touch når de jobber er en stor fordel, alt går fort, og en veldig stor andel av barna er vant med touch fra bruk av iPad.

Fremover:  Vi ønsker å bruke touch-skjermene på en kreativ måte, la barna lage oppgaver eller film selv. Vi er enda i oppdagelses og utprøvingsfasen, og gleder oss til å bli bedre kjent med «skjermene».
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar