torsdag 26. januar 2017

Programmering - Hva er egentlig et spill?

Skarvan begynte i høst å jobbe med mønster, og hva et mønster kan være. De fant mønster både på tur, i digitale mikroskop, på klærne til hverandre, og lagde mønster med gjenbruksmaterialer. Vi fant ut at noen ganger er mønster som en oppskrift. Med disse erfaringene i bakhodet  har Skarvan begynt å se på programmering, og hva det er. Det startet med at vi snakket om spill. For hva er egentlig et spill?

-Sånn at vi kan bruke en figur, og hopp og spreng!
-Sånn som man kan bruk på iPaden, og finn penga.
-At man ska finn nåkka, og det e veldig artig. Og så e det kanskje en mann, også må han hopp, også kommer han i mål.

Jeg spurte tilbake:
- Men hvorfor kan figurene og mannen hoppe og springe?

De svarte:
-Jo, fordi det er sånn spillet er!

Jeg spurte:
-Men hvem er det som bestemmer at mannen skal hoppe? Eller hva knappene betyr?

Barna svarte:
-Det må jo være de som lager spill?

Det er vanskelig å klare å forstå hvordan den digitale verden rundt oss fungerer. Det er vanskelig å klare å se arbeidet som ligger bak alle apper, spill og elektronikk vi omgir oss med. Vi snakket om at det alltid er noen som har lagd de tingene vi bruker. Noen har bestemt at et spill skal være sånn, og at når man trykker på en knapp så skjer det eller det.

For å få en bedre forståelse av dette brukte vi "pinneperler" for å lage mønster på brett. Barna måtte samarbeide om å gi de ulike fargene en bestemt oppgave, for eksempel at gul er hopp, og grønn er et skritt frem. Sammen konstruerte de koder, som de skulle utføre med egne kropper. De byttet på å lage mønster, og å utføre. "Når vi endrer på en av perlene blir hele rekka annerledes!"


Etter å ha lekt oss med å lage koder som programmerte hverandre tok vi frem Beeboten. Den kan også programmeres, og vi kan få den til å gå dit vi vil. Vi byttet på å lage en kommandolinje med kortene som hører til Beeboten, og å taste inn kommandoene på bien. Det var spennende å se om kommandoen ble rett, om bien gjorde det vi hadde tenkt. På slutten fikk barna et oppdrag. "Kan dere få bien til å snurre rundt, og ende opp den veien den står nå?". Alle fikk prøve, men ingen klarte det. De prøvde å trykke på alle knappene, både med og mot klokka. De prøvde å trykke på fremoverknappen mellom hvert trykk.  "Dette må vi tenke på, så kanskje vi klarer det neste gang!"8 kommentarer:

 1. Jeg føler meg så velsignet igjen i mitt ekteskap etter at doktor SHARAJA tok tilbake mannen min som skiltes med meg i god 6 måneder. Er GABRIELA etter navn. Selv om det har munn over hele kroppen min, vil det ikke være nok å takke doktor SHARAJA for hans hjelp i livet mitt. Min mann separert med meg i 6 måneder og har vært i smerter og smerte uten ham. Så jeg søkte etter hjelp overalt, men ingenting virket ikke før jeg møtte Doctor SHARAJA som jeg kontaktet på nettet. Jeg forklarte min situasjon for ham, og han lovet at mannen min vil komme tilbake til meg innen 24 til 48 timer så langt at mitt hjerte fortsatt slår for ham. Jeg trodde på ham, og han forberedte en stave for meg og mannen min ringte meg akkurat da doktor SHARAJA sa. Han pleide og sa at han trenger meg tilbake, og nå lever vi lykkelig igjen de siste 9 månedene. Alle der ute, leser artikkelen min som trenger hjelp, bør kontakte ham ... E-post. Dr Sharajasid via sharajasid@gmail.com for mer informasjon
  Hvis du er der ute, går du gjennom noe av dette
  Problemene nedenfor er han også perfekt
  (1) Vil du ha din ex tilbake?
  (2) Har du alltid dårlige drømmer?
  (3) Vil du bli markedsført på kontoret ditt?
  (4) Vil du at kvinner / menn skal løpe etter deg?
  (5) Vil du ha et barn?
  (6) Du vil være rik?
  (7) Vil du knytte din mann / kone til å være
  din for alltid?
  (8) Trenger du økonomisk assistanse?
  (9) Har du blitt scammed og du vil
  gjenopprette tapte penger?
  Hvis du trenger eller vil ha informasjon om kjærlighet eller
  penger staver du kan få det problemet løst
  i dag på stav av løsningstempel ...
  Hvordan ha et lykkeligere ekteskap uten å vente på at ektefellen skal forandre seg

  SvarSlett
 2. HVORDAN Å GJENGJØRE DIN EX-ELSKER.Gonjonr, jeg vil dele mitt vitnesbyrd med alle jeg heter Kate Richie fra norge, etter 4 års ekteskap med mannen min forlot han meg for en annen kvinne som fikk meg til å føle fører til frustrasjon. Jeg gjorde alt jeg kunne for å få det tilbake, men ingen var nyttige, før en gammel venn av meg fortalte meg om en støperiprest Dr Kala på internett som hadde det. hjalp til med et lignende problem, først tvilte jeg på det, men bestemte meg for å prøve det, jeg kontaktet legen (lovetemple0001@gmail.com) eller WhatsApp +2349061570504, han hjalp meg og mannen min med å forene ekteskapet innen 48 timer etter at mannen min kom hjem. Jeg kan ikke slutte å takke KALA. Kontakt denne flotte løfteraket for noen av problemene dine, han er i stand til å gi en varig løsning på alle problemene dine:
  (1) Brudd og kjærlighet
  (2) Ta tilbake eksen din eller den tapte kjærligheten
  (3) Stopp skilsmisse eller skilsmisse
  (4) Ekteskap
  (5) Graviditet og barsel
  (6) Kommersiell suksess
  (7) Fjern alle slags sykdommer fra kroppen din
  (8) Du vil at kvinner / menn skal løpe etter deg
  (9) Lotterivinnertall
  (10) du vil være rik og berømt
  (11) Hjelp med å finne en savnet person
  (12) Du ønsker å bli forfremmet på e.t.c-kontoret ditt via lovetemple0001@gmail.com

  SvarSlett
 3. Jeg vil dele min fantastiske opplevelse med alle om en trylleformler kalt Dr/Prophet ODIBOH DADA, mannen min var utro mot meg og da jeg fant ut at vi hadde en kamp som førte til at han søkte om skilsmisse, gråt jeg og ba ham om å tilgi meg, men han insisterer på å skilles fra meg. Da jeg søkte etter kjærlighetssitater på nettet, så jeg folk snakke om Dr ODIBOH og hans gode arbeider om hvordan han hjelper dem med å løse kjærlighetsproblemet deres, hvis tilfelle var likt mitt og det verste de la igjen kontaktinformasjonen hans og jeg kontaktet ham og han fortalte meg at jeg ikke skulle bekymre meg at mannen min etter 3 dager vil avbryte skilsmissen og komme tilbake til meg etter at jeg gjorde alt han ba meg om å gjøre, til min største overraskelse etter 3 dager kom mannen min tilbake og han knelte ned og ba meg om å akseptere ham tilbake og han lovet meg at han aldri ville jukse eller forlate meg igjen. Han avbrøt skilsmissen og returnerte hjem. Takk nok en gang Dr/Profet ODIBOH du er virkelig en velsignelse for meg. Du kan også kontakte Dr ODIBOH for å hjelpe deg med å få eksen din tilbake på e-posten hans: (odibohsolutionhome@gmail.com) eller WhatsApp +2347048883838, website-https://odibohsolutionhomes.blogspot.com/

  SvarSlett
 4. Jeg vil si til verden for å feire dette flotte vitnesbyrdet med meg, jeg tror aldri jeg noen gang kan få min ekskjæreste tilbake en dag. Min historie og takksigelse går til Dr, Kellymanson Da kjæresten min forlot meg, trodde jeg aldri at jeg ville være i stand til å få ham tilbake etter alt han har utsatt meg for, men jeg er så glad at etter innblandingen fra Dr. KellyManson var jeg i stand til å få kjæresten min tilbake etter 24 timer, og jeg er stolt av å si at den som noen gang trenger hjelp til å få tilbake sin elsker eller åndelige gjerninger, bør kontakte Dr. Kellymanson på e-posten hans: { Kellymanson520@gmail.com } dette er grunnen til at jeg også ønsker å la alle som trenger hjelp der ute også søke hjelp fra ham slik at han kan hjelpe deg også. send ham e-post via: { kellymanson520@gmail.com } eller WHATSAPP hans Hotline: +2348162103711

  SvarSlett
 5. Takk for det du har gjort for meg { Dr dawn acuna }! Mannen min sluttet å fylle ut skilsmissepapirene etter at jeg kontaktet deg for å hjelpe meg med å stoppe skilsmissen med mannen min, og nå går det mye bedre nå. Som du sa, hele prosessen angående skilsmissen har blitt kansellert og den onde kvinnen som forårsaker problemet i ekteskapet mitt har blitt sendt bort av mannen min, og vi er nå lykkelige sammen, hvis du har problemer med forholdet eller ekteskapet eller andre problemer , kan du sende ham e-post på: ( dawnacuna314@gmail.com ) eller WhatsApp henne ( +2348032246310 ).

  Han spesialiserte seg på følgende trollformler:

  *KJÆRLIGHETSFORMER
  *EKTESKAP
  *PENGESTANKER
  *SKØNNHETSSTAVER
  *RIKDOMSSTAVER
  *SEKSUELL ATTRAKSJONSTÅVELSE
  *HIV-KURER
  *KASINO-STAVER
  *FJERN FORBANNELSESTAVELSER
  *BESKYTTELSESTAVLER
  *LOTTERI
  *LYKKE-STAVER
  *FRUKTILITETSSTAVER

  SvarSlett
 6. Jeg er Dr Ikhalea Solution Temple som lar deg uttrykke problemene dine uten å nøle. Jeg er født med en gave til helbredelse og trolldom ettersom jeg har gjort dette i årevis og folk som har vært i stand til å nå ut til meg har aldri gått tilbake det samme, det er grunnen til at jeg er berømt og velsignet. Hvis du er der og leser denne meldingen og du har noen form for problem, ikke skamm deg over problemene dine, for ordtaket sier fortsatt at et delt problem er et problem som er løst. Jeg har prøvd å liste opp noen av mine gjorde og hva jeg er i stand til, men det er flere ting som er bedre usagt. Jeg forsikrer at uansett hva problemet ditt er, er dette det endelige stedet for løsningen din.

  OG HURDER FØLGENDE SYKDOM:
  1. HIV/AIDS
  2. HERPES 1/2
  3. KREFT
  4. ALS (Lou Gehrigs sykdom)
  5. Hepatitt A, B, C
  6.kronisk bukspyttkjertel
  7. Emfysem
  8. KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom)
  9. astma
  10. Akutt vinkel-lukkende glaukom
  11. Diabetes
  12.KRONISK bukspyttkjertelbetennelse
  13.SARS-VIRUS
  14. FÅ DIN EKS TILBAKE. etc...

  Kontakt meg i dag og du vil være et levende vitnesbyrd om gjennombrudd fra GUD ved hjelp av Dr Ikhalea.

  Min Facebook-side- https://m.facebook.com/Dr-Ikhalea-Spell-Home-109998868319816/
  Kontakt e-post: ikhaleasolutiontemple@gmail.com
  Whatsapp-nummer (+2348050539035)

  SvarSlett
 7. HVORDAN FÅ DU EKSTEN TILBAKE UTEN PANIKK TAKKET VÆRE FLOTT DR IKHALEA FOR LØSE PROBLEMENE MINE E-POSTEN HANS ER(ikhaleasolutiontemple@gmail.com)
  WHATSAPP:+2348050539035
  Hei alle sammen, mitt navn er fru Ruby Hamer. Jeg er fra USA. Jeg vil vitne om hvordan Dr Ikhalea var i stand til å hjelpe meg med å få mannen min tilbake i løpet av få dager. Jeg ble veldig knust da mannen min forlot meg og fortalte meg at han ikke ville ha noe med meg å gjøre lenger, og at jeg til og med var gravid. å fortelle ham nyheten som en overraskelse fordi det var noen dager til bryllupsdagen vår på 5 år, jeg var så forvirret at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, da mente jeg en venn på jobben som så hvordan jeg hadde det på jobb og spør meg hvem spiste meg opp, så fortalte jeg henne hva jeg gikk gjennom med mannen min, så fortalte hun meg at hun ikke vet om jeg ville like ideen om å kontakte en åndelig mann for å få hjelp, så fortalte hun meg om Dr Ikhalea, jeg var så forvirret fikk nummeret fra henne etter noen dagers tenkning, så bestemte jeg meg for å kontakte Dr Ikhalea og Dr Ikhalea fortalte meg hva jeg måtte gjøre for å få slutt på problemet mitt. Jeg ble veldig sjokkert, jeg også fordi jeg tenkte at om det var alt er veldig enkelt så siden jeg var veldig desperat var jeg klar til å gjøre hva som helst for å få livets kjærlighet tilbake da etterpå han gjorde alt Gud vet hva han gjorde mannen min kontaktet meg og fortalte meg at han var lei for at han ville komme hjem jeg ble så sjokkert og jeg trodde ikke at jeg trodde det var en tilfeldighet, men før jeg visste ordet av det ringte Dr Ikhalea meg og spør meg hvordan jeg har det med mannen min. Jeg ble sjokkert over at han visste om alt før jeg i det hele tatt fortalte ham det, da visste jeg at det var Dr Ikhalea som hjalp meg med å få mannen min tilbake, nå er jeg glad for å ha mannen min tilbake og familien min er sammen igjen, du kan kontakte Dr Ikhalea hvis du har noen problemer i det hele tatt her er kontaktnummeret hvis du trenger hjelp fra ham, kan du kontakte ham via:e-post:{ikhaleasolutiontemple@gmail.com} du kan også ringe WhatsApp-nummeret : +2348050539035 min Facebook-side- https://m.facebook.com/Dr-Ikhalea-Spell-Home-109998868319816/

  SvarSlett
 8. Jeg er (Dr. Ikhalea) Jeg er en spiritistisk mann, jeg praktiserer hvit magi, stavning, urtemedisin og guddommelighet. Er dere et barnløst par og leter etter kraftige fruktbarhets- og graviditetstroller som kan hjelpe dere til å få en sunn baby? Venter du fortsatt på den gode nyheten om å være forelder selv etter flere års ekteskap? Hvis du fortsatt venter på de første graviditetsnyhetene for å verne om ekteskapslivet og forholdet ditt også, er du på rett sted. Kanskje du er et av parene som klager over spontanaborter til tross for at du har vært gravid i noen uker eller måneder. Vi forstår sorgen til slike par, at de ikke har noen egen feil. (1) Økt fruktbarhet hos både kvinner og menn (2) Forbedret spermantall (3) Bedre hormonregulering (4) Fertil eggløsning (5) BOOST libido (6) Forbedre sexlivet (7) Harbe for å bli gravid Fertilitetsformler for å hjelpe deg unnfange et eget barn. Urtefruktbarhetsformler for å hjelpe deg med å få tvillinger og graviditetsformler til å ha en sunn graviditet. Forbedre egghelsen med fruktbarhetsformler som vil helbrede livmoren din, regulere menstruasjonssyklusen og helbrede eventuelle defekter. Fertilitetstroller og fruktbarhetstroller for å behandle hormonelle ubalanser hos kvinner og stimulere optimal eggløsning hos kvinner. Reversere overgangsalderen og få babyen du alltid har ønsket å ha med fruktbarhetsformler. Hvis du trenger hjelp der ute, kontakt meg via ikhaleasolutiontemple@gmail.com eller whatsapp-nummer (+2348050539035) min Facebook-side - https://m.facebook.com/Dr-Ikhalea-Spell-Home-109998868319816/

  SvarSlett