torsdag 7. november 2013

SCANNING, MANIPULERING OG FARSDAGSKORT


Farsdagen nærmer seg og vi bruker å lage Farsdagskort. Hvordan kan vi kombinere digitale verktøy med forming og kreativitet?
 
 
I år valgte vi å bruke scanneren, og barna scannet hendene sine. Det er spennende å få se dette på PC skjermen. Vi åpnet bildet ungene bestemte seg for i Billedredigeringsprogrammet Picasa. Her lekte ungene seg med farger, skygger, gjennomsiktighet og bakgrunner sammen med en voksen. Det ble også skrevet navnet til barnet på bildet enten av barnet selv eller ved hjelp av den voksne. Bildet ble sendt til skriveren, hentet og tatt videre med til formingsrommet. Her ble det klippet ut og limt inn i kortet som ble nydelig pyntet med glitter og stas.

 
 
 
 
 2 åringene valgte å bruke appen Tegnebrett på IPaden når de lagde Farsdagskort. Det ble tatt bilde av barnet som ble hentet inn i appen. Ungene tegnet og pyntet bildet sitt med de ulike elementene de finner der. En som elsker fotball ble kjempeglad da han fant bilde av en fotball som han kunne ta inn på sitt kort. De ferdige resultatene ble skrevet ut og laminert og er nå klar for utdeling.

 

Go` farsdag :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar