tirsdag 17. september 2013


 


Estetikk og digitale uttrykk


Vinter 2013 var vi tre stykker fra Kirketunet barnehage på Utdanningskonferansen i Bergen. Der hørte vi blant annet på Ann Hege Lorvik Waterhouse sitt seminar-innlegg "Å være skapende Digitalt".
Vi ble umiddelbart inspirert!
Vel hjemme i Mo i Rana bestilte vi boken hennes " I materialenes verden. Perspektiver og praksiser i barnehagens kunsteriske virksomhet"   
 

 
 
Boken anbefales på det sterkeste, og særlig kapittel nr 6, "Materialer og materialitet i et digitalt felt", et kapittel vi henter mye inspirasjon fra.
 
Dette barnehageåret har vi tema "Barns estetiske utforskning med bruk av digitale media", og mye av æren for dette temaet skal Ann Hege Lorvik Waterhouse ha.
Vi ønsket å tenke nytt i vår bruk av digitale verktøy. Vi ønsket at barna skulle gå fra å være konsumenter til produsenter, i et estetisk perspektiv.
Det er opp til hver aldersgruppe hvordan de vil jobbe seg gjennom året og prosjekter med dette temaet som en rød tråd.
 
Skarvegruppa vår, 6 åringene har valgt å bruke digitalkameraet mye gjennom året. Akkurat nå har de temaet   "Hva kan høsten gi oss" , der de går ut i naturen på jakt etter det vi får fra naturen på denne årstiden. Først var de optatt av bær, og disse ble plukket i mengder. Vi startet bærturen med å bli kjent (på nytt!) med digitalkameraet vårt, hvordan vi slår det på, hvordan vi tar bilder, hvordan vi ser på bildene etter de ble tatt, og også vurderinger om bildet ble bra eller ikke, om det skulle slettes eller beholdes. Vi øvet oss på å vurdere hvor nært vi skulle være objektet når vi tok bilder, og også på å holde kameraet i ro mens bildet ble tatt.

Etter diskusjoner i samlingsstunden i barnehagen, kom barna med forslag til at naturen også gir oss fine farger! De visste fra før at bladene forandrer farger når det er høst, og dette ville de fotografere. Her er bilder fra vår "bilder av høstfarger-tur"

 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
På høstfarger-turen plukket også barna blader, og tok disse med tilbake til barnehagen. Bladene ble scannet, og etterpå laminert.
Veien videre med dette prosjektet blir å manipulere bildene barna tok av høstbladene og de scannede bladene.
Det vil etthvert komme flere blogginlegg om barns estetiske utforskning med bruk av digitale mediaer, og også hvordan det gikk med Skarvenes prosjekt med høsten.


2 kommentarer:

 1. Hei

  Kom over denne blogposten nå. Så hyggelig at dere har blitt inspirert av mitt foredrag og boka mi. Dette viser hvor viktig det er med formidling i feltet. Stå på, jobb videre og inspirer andre!

  Hilsen Ann-Hege Lorvik Waterhouse

  SvarSlett
 2. Takk for det du har gjort for meg { Dr dawn acuna }! Mannen min sluttet å fylle ut skilsmissepapirene etter at jeg kontaktet deg for å hjelpe meg med å stoppe skilsmissen med mannen min, og nå går det mye bedre nå. Som du sa, hele prosessen angående skilsmissen har blitt kansellert og den onde kvinnen som forårsaker problemet i ekteskapet mitt har blitt sendt bort av mannen min, og vi er nå lykkelige sammen, hvis du har problemer med forholdet eller ekteskapet eller andre problemer , kan du sende ham e-post på: ( dawnacuna314@gmail.com ) eller WhatsApp henne ( +2348032246310 ).

  Han spesialiserte seg på følgende trollformler:

  *KJÆRLIGHETSFORMER
  *EKTESKAP
  *PENGESTANKER
  *SKØNNHETSSTAVER
  *RIKDOMSSTAVER
  *SEKSUELL ATTRAKSJONSTÅVELSE
  *HIV-KURER
  *KASINO-STAVER
  *FJERN FORBANNELSESTAVELSER
  *BESKYTTELSESTAVLER
  *LOTTERI
  *LYKKE-STAVER
  *FRUKTILITETSSTAVER

  SvarSlett