mandag 16. desember 2013

Julenissefilmen


Fjorårets skolegruppe lagde en animasjonsfilm som de kalte "Julenissefilmen". Ideen kom langt ute i desember, så ferdigstillingen av filmen ble ikke før i februar 2013. Selv om det ikke var jul når filmen var ferdig, var ungene like stolte av dem.


Ideen til filmen kom når ungene skulle lage manuset sitt til julegudstjenesten vi har hvert år. Når vi lagde tankekartet for fortellingen om Maria, Josef og Jesus - barnet kom også julenissen, gaver, slede og pipa med. Sammen med barna ble vi enige om at vi måtte ha to fortellinger; en om Jesus-barnet og en om Julenissen. Julenissens fortelling ble til Julenissefilmen.Før vi satte i gang med å lage kulisser og fotografering lagde vi oss et tankekart. Vi ble enige om hvordan fortellingen skulle bli og hvilke kulisser vi trengte. Gjennom hele prosessen var alle ungene på gruppen med. Det kom mange ideer som skapte både diskusjoner og latter.


Før vi startet med å ta bilder jobbet ungene med å lage kulisser. Vi søkte inspirasjon på internett og i bøker. Julenissesleden kom når et barn lekte med duplo. Plutselig kom han og lurte på om vi kunne bruke det han hadde bygd, og det kunne vi.


For å lage filmen brukte vi digitalt kamera. Vi stilte inn kameraet på lav oppløsning slik at hvert bilde ikke skulle bli for tunge når de skulle redigeres sammen til film. Ungene byttet på å ta bilder og å flytte figurer. Det ble tatt opp lyd ved bruk av diktafon. Mange lyder måtte utforskes før ungene ble fornøyde.

Redigering av filmen skjedde ved hjelp av Windows moviemaker.

Det hele var et spennende prosjekt, og den ferdige filmen hadde premiere i mars med foreldrene på besøk.

Vi ønsker alle riktig God Jul

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar