mandag 27. januar 2014

Vurdering av foto-redigerings appen "Repix"

I jula fant jeg en redigerings app som jeg mente var perfekt å bruke for mine 5 åringer i barnehagen.
Før jul, midt i adventstiden gikk Skarvegruppa (5 år) på tur til byen tidlig på morgenen med kamera rundt halsen. Et av barna hadde sagt "kan ikke vi ta bilder av de fine julelysene i byen"? Vi grep ideen umiddelbart, siden det passet veldig godt inn i prosjektet vi holder på med (bruk av digitalkamera i forbindelse med prosjektet ....)
I mørket, og nesten alene i gatene kl 0915, gikk Skarvene på jakt etter fine objekter. Vi endte opp med et pepperkakehus som sto inne i en butikk, mange fine julelys, jule-vindu-dekorasjoner, og julegrana midt i sentrum.
Vi fikk ikke tid til å gjøre noe med bildene vi tok i adventa, men etter nyttår hadde ikke barna glemt bildene. Vi voksne tok frem appen Repix på IPaden, og en voksen viste barna via Apple tv på storskjerm litt hvordan appen fungerte. Så fikk barna teste ut appen en etter en, mens de andre fulgte med på storskjermen. Barna fikk velge ett av jule-lys bildene, og så redigere på bildet.  Vi voksne veileder etter hvert, og de andre barna kom også med forslag til hvordan barnet som redigerte kunne gjøre det. Når redigeringen var ferdig, fikk de sette på ramme på bildet.
Det var spennende å skrive ut det originale bildet og det redigerte bildet, for å sammenligne de.

Repix appen koster ingen ting, men det koster å kjøpe spesielle redigerings "tusjer" og rammer. Det koster 14 kr for hver "tusj" eller ramme. En kan godt bruke appen uten å kjøpe mere utstyr til appen, men vi valgte å kjøpe to ting på appen. Da fikk vi "tegne" på bildet med hjerter, kråker, og diverse andre ting.

En kan også forandre hele bakgrunnen med appen, gjøre hele bildet svart/hvitt, lage bildet lysere, mørkere, brunt, rødt osv. Dette valgte vi å ikke bruke denne gangen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar