onsdag 19. mars 2014

Presentasjon av appen "Math Bingo" fra ABCya.com



 
For noen måneder siden fant vi et tips om en matte app som heter Math Bingo. Vi voksne sjekket ut appen først, og fant ut at denne appen kunne passe bra for de største barna i barnehagen, sammen med konkreter.
Vi presenterte appen for Skarvene (5 åringene) først, og de likte appen veldig godt! Skarvene dro etterhvert 4 og 3 åringene inn i oppgaveløsningen. Appen har til nå gått som en farsott på storavdelingen, og er en app barna velger først av alle appene vi har på IPaden.
Noen barn legger sammen oppgavene de får med fingrene, mens de fleste barna bruker melkekorker for å legge sammen. I begynnelsen måtte en voksen hjelpe til og forklare, mens nå er det de største barna som forklarer for de mindre barna når appen blir brukt.
Appen kommer fra ABCya.com, og koster 7kr i AppStore.
 
Grunnen til at vi voksne falt for appen er at den er enkel å bruke med konkreter, en kan velge mellom pluss, minus,deling og gange, og innenfor disse kan en velge tre nivåer, lett, middels og vanskelig. Vi har til nå bare prøvd pluss og minus, på letteste nivå. Spillet går ut på å løse oppgaver en får, feks 6+2, for så å finne svaret/tallet 8 i bingorutene. Når en har fått 4 rette svar på en rekke enten loddrett eller vannrett, har en vunnet en runde.


Rammeplanen sier at vi som jobber i barnehage har et ansvar for å oppmuntre og tilrettelegging for barns utforsking av antall, rom og form, og at vi må styrke barns nysgjerrighet, mattematikkglede og lyst til å utforske matematiske sammenhenger. Barnehagehverdagen består mye av matematikk, for eksempel i lek. Å leke butikk som rollelek gir mye læring ifht sortering, rekkefølge, telling, måling, tallforståelse og oversikt. En sånn lek kalles «matematikk i lek», mens bruk av iPaden og Math Bingo er mer «lek i mattematikk».  Appen som jeg har beskrevet passer fint i situasjoner der vi ønsker at barna skal lære seg mer matte, og vi kan velge ut de barna som vi ser trenger det. Selv om vi voksne legger opp til bevisst læring, gjør bruken av iPad læringen lystbetont, og barna føler mestring og glede når de får Bingo.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar