onsdag 9. april 2014

Påskefilm laget i IMovie

Påsken nærmer seg, og vi vil dele en påskefilm med dere!
Dette er en film som ble laget av 4 åringer til påsken 2013. Det startet med at vi ville fordype oss litt i Påskeevangeliet, og vi valgte da å lese en bok som heter "Den første påsken". Som alltid når vi leser bøker, så var det barn som kom med kommentarer som "jeg ser ikke!" eller "Ole sitter i veien for meg". Vi fant da ut at vi kunne gå å scanne boka, og få hver side i boka inn på iPaden og opp på storskjermen via appleTVèn. Hvert barn fikk scanne hver sin side av boka. Etter å ha lest boka på storskjem, sa et av barna at det nesten var som å se en film, og da kom forslaget fra en voksen om at vi kanskje kunne lage en ordentlig film av boka!
Vi åpnet appen IMovie på ipaden, og sammen med barna tok vi inn bildene vi scannet av boka. Barna passet på at bildene kom i riktig rekkefølge ved å sjekke boka samtidig som de så på storskjermen.
Når alle sidene var kommet i riktig rekkefølge, la vi inn lyd til hver side av boka. Barna fikk da fortelle sin historie om Påskeevangeliet. Noen replikker måtte vi øve litt på, noen replikker kom av seg selv fordi bildene i boka fortalte hva som skjedde. Når vi ble ferdige med filmen, inviterte vi de andre barna på avdelingen på "kino", så de også fikk høre Påskeevangeliet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar