fredag 21. november 2014

Utforsking med bruk av webkamera


Barna på lilleavdelinga i Kirketunet barnehage har den siste tiden vært opptatt av å se seg selv på det store lerretet. Ved bruk av pc og webkamera har de kunnet se seg selv i nåtid på lerretet. Tidligere har de kun sett bilder og film av seg selv og hverandre, så det å kunne se seg selv på storskjermen samtidig som de rørte seg  var en ny opplevelse for barna. Flere av ungene har sagt navnet sitt og vinket til seg selv. Flere har også vært borte og løftet på lerretet, og kikket bak det. Kanskje de ser etter en lik gutt eller jente som de selv bak lerretet?Vi valgte å bruke en funksjon som heter «Høyre speiling» i programmet Webcamtoy.com. På den måten var det mulig for barna å eksperimentere med hva som skjer om de selv og vennene beveger seg foran kameraet. I denne funksjonen kunne barna se en «tvilling», altså en speiling av seg selv. De har også vært opptatt av at de kan gi seg selv en klem på lerretet, eller vinke til «tvillingen». Stor forundring ble det også da de oppdaget at i det ene øyeblikket kunne de se to utgaver av seg selv, og i det neste forsvinne helt! Og at det også kunne skje med kompisen! Dette ledet til en «borte-lek» der flere av barna gjemte seg under pledd. Artig og spennende så det ut til å være å dukke fram igjen, og på nytt se om en selv fortsatt var på lerretet.Mens barna har utforsket webkameraet har vi voksne tatt bilder og små filmsnutter av deres undersøking. Bildene og videoene har vi så ved senere anledninger vist barna og vi har sammen snakket om det vi har opplevd. Selv om vi har sett på den samme videosnutten flere ganger, har vi sett nye ting hver gang J Interessen for webkameraet har smittet over på flere, fra enkelte som egentlig ikke så ut til å ense noen ting første gangen, til at de nå bevisst beveger seg foran kameraet for å skape et uttrykk.Kombinert med musikk har uttrykkene fått et annet innhold, til større bevegelser i stedet for den oppslukte og dypt konsentrerte undersøkingen, der enkelte av barna så vidt beveget kroppen sin, mens øynene fulgte hver minste bevegelse!
2 kommentarer:

 1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Công ty vận chuyển hàng nước ngoài FadoExpress hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi mỹ, gửi hàng đi úcgửi hàng đi đài loan và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ

  SvarSlett
 2. Takk for det du har gjort for meg { Dr dawn acuna }! Mannen min sluttet å fylle ut skilsmissepapirene etter at jeg kontaktet deg for å hjelpe meg med å stoppe skilsmissen med mannen min, og nå går det mye bedre nå. Som du sa, hele prosessen angående skilsmissen har blitt kansellert og den onde kvinnen som forårsaker problemet i ekteskapet mitt har blitt sendt bort av mannen min, og vi er nå lykkelige sammen, hvis du har problemer med forholdet eller ekteskapet eller andre problemer , kan du sende ham e-post på: ( dawnacuna314@gmail.com ) eller WhatsApp henne ( +2348032246310 ).

  Han spesialiserte seg på følgende trollformler:

  *KJÆRLIGHETSFORMER
  *EKTESKAP
  *PENGESTANKER
  *SKØNNHETSSTAVER
  *RIKDOMSSTAVER
  *SEKSUELL ATTRAKSJONSTÅVELSE
  *HIV-KURER
  *KASINO-STAVER
  *FJERN FORBANNELSESTAVELSER
  *BESKYTTELSESTAVLER
  *LOTTERI
  *LYKKE-STAVER
  *FRUKTILITETSSTAVER

  SvarSlett