fredag 15. april 2016

"SVART E DEN STERKESTE FARGEN" - en timelapsfilm

Hva skjer når vi tegner med vannoppløselig tusj på et kaffefilter og setter det i vann? Kan vi fange det på en film?


4 gutter på 5,5 år fikk utfordringen med å tegne mønster på kaffefilter ca 2 cm fra nederste kant på kaffefilteret. Guttene tok oppgaven på alvor, og det ble noen flotte monster som dukket opp. Underveis i tegningen fant guttene ut at tusjen fløt utover når de holdt den lenge på et sted. På et spørsmål fra en voksen om hva de trodde skjedde var de enige om at det var en sterk farge på tusjen, og de var jammen helt magisk.


 Da kaffefiltrene var ferdige ble de undersøkt nøye, fargen hadde gått gjennom til baksiden, de så mønsteret inni på to sider og de kunne gjennomlyses hvis de satt filtrene mot vinduet.
Første kaffefilter ble satt i et glass med vann (ca 1 cm vann). Hva skjer - fargen får oppover, der svarte tar over alle fargene. Øverst opp var det mye grønn farge. Den svarte fargen overtar ikke så fort det grønne, da utbryter et av barna " Det grønne forsvarer seg mot angrep"


Vi satte glasset slik at vi kunne ta en timelapsfilm med Ipad. Vi bruker da kamerafunksjonen som er i iPaden og setter den på "tidsforløp". Du får da en helt annen opplevelse av det som virkelig skjer, og vi kan studere det om igjen og om igjen.
Undrende spørsmål kom opp:
- Hvorfor blir det svart
- Svart e den sterkeste fargen
- No er kampen slutt

Det ble lysere nederst på kaffefilteret, hva skjer nå? teorien til barna var at den svarte fargen forsvant oppover.Etter det første kaffefilteret hvor det var mye svart farge reflekterte barna rundt hva som kom til å skje hvis det ikke var svart farge eller hvis det var bare litt svart farge.

Det vil vi forske videre på :-)
1 kommentar:

 1. Takk for det du har gjort for meg { Dr dawn acuna }! Mannen min sluttet å fylle ut skilsmissepapirene etter at jeg kontaktet deg for å hjelpe meg med å stoppe skilsmissen med mannen min, og nå går det mye bedre nå. Som du sa, hele prosessen angående skilsmissen har blitt kansellert og den onde kvinnen som forårsaker problemet i ekteskapet mitt har blitt sendt bort av mannen min, og vi er nå lykkelige sammen, hvis du har problemer med forholdet eller ekteskapet eller andre problemer , kan du sende ham e-post på: ( dawnacuna314@gmail.com ) eller WhatsApp henne ( +2348032246310 ).

  Han spesialiserte seg på følgende trollformler:

  *KJÆRLIGHETSFORMER
  *EKTESKAP
  *PENGESTANKER
  *SKØNNHETSSTAVER
  *RIKDOMSSTAVER
  *SEKSUELL ATTRAKSJONSTÅVELSE
  *HIV-KURER
  *KASINO-STAVER
  *FJERN FORBANNELSESTAVELSER
  *BESKYTTELSESTAVLER
  *LOTTERI
  *LYKKE-STAVER
  *FRUKTILITETSSTAVER

  SvarSlett