mandag 2. november 2015

PÅ RUNDTUR MED DIGITALE VERKTØY

I løpet av de siste to ukene har Trine og Marit fra barnehagen reist sammen med Monica fra Senter for IKT i utdanningen for å snakke om våre erfaringer ved bruk av digitale verktøy i barnehagen. Vi har vært på fagdag for barnehager i Alta og Hammerfest, Nasjonal konferanse for ledere i Stavanger og kursdag for kommunale barnehager i Tromsø. I Stavanger besøkte vi også Kleppe friluftsbarnehage, og fikk utvekslet erfaringer med dem om jobbing med digitale verktøy sammen med barn. Her ble det snakk om koding i barnehagen og våre erfaringer med implementering av digitale verktøy i våre barnehager.
Vi har møtt utrolig mange flotte og dyktige barnehagefolk på alle stedene vi har vært. Det har gitt oss mange refleksjoner og vi har lært mye nytt. Det er det som gjør det så givende å få lov til å fortelle om vår vei til en digitalt kompetent barnehage. Å hele tiden få lov til å være i utvikling, lære og å ta med seg hjem til egen praksis i egen barnehage.

Å arbeide for å skape en delingskultur i Norske barnehager må være et mål. Det gjøres veldig mye bra rundt om i landet vårt. Vi må fortelle hverandre om dette slik at vi ikke alle trenger å finne på alt selv. Vi må ut og opp og fortelle om den flotte jobben vi gjør i et pedagogisk perspektiv slik at vi får samfunnet til å skjønne hva vi gjør, og hvorfor vi trenger for eksempel et trådløst nettverk i barnehagen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar